DAYANG ATHIRAH'S OFFICIAL BLOG

Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, August 12, 2009

Alolo Bucukbucuk . Makan nak ?

Hahaha , Bodohnya title entry aku kali ni . c(; Manja kan bunyinya ? Sumpah tak tahan dohhh , :DD

Takdee , sebenarnya aku nak cerita pasal studies , bukan pasal makan . Nak buat apa cerita pasal makan -__-"

Aku pelik dohh dengan perangai aku niiii . Sebenarnyakan , kalau korang nak tahuu , kat sekolah tu SEMUA cikgu kasi . Nota cikgu kasi , bila ada latihan nanti cikgu bincang , buat samasama sampai dapat jawapan . Sikit punya bagus cikgu perah kepala otak diaorang kat depan tuh . Tapi aku tak reti nak menghargai . Punyalah senget . Semua kena suap pun tak reti nak hargai . Apa nak jadi aku taktau =.=

Then bila cikgu suruh hantar buku , tak hantar . Sebabnya aku tak siap kerjakerja yang diaorang suruh buat tuh . Pada hal , semua jawapan cikgu dah bincang . Bodohnyaaa -__-

Bukan takat tu je , bila test tu ha . Bukan tau pun nak jawab apa . Kertas nak gempak je tinggalkan kosong . Macam mana dapat , macam tu lah aku bagi balik dekat cikgu . Sengal je , Lepas tu failed , kena marah dengan parents .

Awat la aku tak reti nak menghargai ? Bayangkanlah KALAU aku masuk universiti . Mana ada cikgu nak suapsuap nii . Nak cari tusyen ? Ada ke tusyen untuk universiti ni ? Kalau ada pun , nak ke cikgu tu suapkan aku ? Takkan punyalahh .

Bila la aku nak belajar menghargai ? Kalau difikirfikir balik , kalau takde cikgucikgu yang mengajar aku sekarang ni , takde punyalah aku nak pas SPM nanti .
____________________________________________________________________

Dear teachers ,

I would like to thank all of you . I would've lost without you , my dearest teachers . You guys have done so much things and I want all of you to know that I really really really , I mean , super duper appreciate that . No one would ever do the things that you've done , teachers . I owe you BIG time . (;

Teachers , I would take this chance to apologize for the things that I've done . I know , I'm a jerk . You don't have to mention it . HAHA , I've made a VERY HUGE mistakes by not doing any of the homeworks that you gave , by not listening while you're explaining things in class , by hurting you with my stupid stupid stupid attitude , etc . I'm totally sorry , teachers . Forgive me . Please , I'm begging you . I truly am sorry |:

If and only if I have a Doraemon , I would've ask him to make me a time machine . How I wish I could go back to the past and make everythings alright . But I know I can't . Nobody can , right ? Everybody makes mistakes , and we learned from it .

Teachers , wish me the best of luck for my SPM next year . I'll do my best . I'll change from now on *i said that almost everyday but i dont know if i'm change* . And I'll make you proud , teachers ! I will , Insya Allah . With the help of yours , I know I can . Thanks a lot teachers . ILOVEYOU (:

Sincerely , With Love , etc
Athirah Azlan

4 comments:

  1. love ur teachers as how u love siapa2 yg u love!!
    ayat apakah??
    haha!!
    paham??
    hehe..

    ReplyDelete
  2. Paham . Tapi ayat lu , macam .. Errr ... Macamm ..

    ReplyDelete